Μαρία Γιαβάνογλου

Ειδική Ρεφλεξολόγος

Μαρία Γιαβάνογλου

Ειδική Ρεφλεξολόγος

Η Μαρία Γιαβάνογλου είναι Ειδική Ρεφλεξολόγος, Ιριδολόγος και ηλεκτροβελονίστρια (2014). Απόφοιτησε το 2013 από την σχολή Life Therapy Academy και αμέσως μετά συνεργάστηκε μαζί της μέχρι από το 2015 έως τον Ιούνιο 2017 ως Ρεφλεξολόγος.  Από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως και τον Ιούνιο του 2018 συνεργάσθηκε με το Κέντρο Εναλλακτικών Αγωγών και Ευεξίας στην Λάρισα.  Από τον Μάρτιο του 2017 ορίστηκε πρόεδρος του παραρτήματος του Πανελληνίου Σωματείου Επαγγελματιών Ρεφλεξολόγων (ΠΕΣΡ) στην Βόρεια Ελλάδα. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του ΣΕΡΒΕ (Σωματείο Επιστημόνων Ρεφλεξολόγων Βορείου Ελλάδος) και είναι πρώην μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων (ΣΕΡ).

Μαζί με την Ηρώ Παρησινού ιδρύσαν το 2015 το Κέντρο Ολιστικής Φροντίδας Holistic Care στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, ως έναν ιδιαίτερο χώρο  ρεφλεξολογίας, μάλαξης, ηλεκτροβελονισμού κ.α. για την υποστήριξη διαφόρων προβλημάτων που εμποδίζουν την ευεξία μας.

 Ως  Ειδική Ρεφλεξολόγος ασχολείται με διάφορα θέματα ευεξίας, αλλά εξειδικεύεται με παιδιά που έχουν χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης, γονιμότητας και υπογονιμότητας, υποστήριξη καρκινοπαθών,  μυοσκελετικών προβλημάτων, πονοκεφάλους και δυσκοιλιότητες.

Εκπαιδεύσεις:

 • 2013 παρακολούθησε το σεμινάριο ART της παγκοσμίου φήμης ρεφλεξολόγου Hagar Basis που αποτελεί εμβάθυνση στους ρεφλεξολογικούς χειρισμούς. 
 • Το 2014 συνέχισε την εκπαίδευση της στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, τον βελονισμό και ηλεκτροβελονισμό.
 • Το  καλοκαίρι 2014 μετεκπαιδεύτηκε  στην Ιριδολογία και στο Muscle Testing στην Οττάβα Καναδά.
 • Το 2015  εκπαιδεύτηκε στην Ορθοπεδική Ρεφλεξολογία του παγκοσμίου φήμης Σπύρου Δημητράκουλα με αντικείμενο την αντιμετώπιση μυοσκελετικών προβλημάτων βασισμένο στις αρχές του Ιπποκράτη.
 • Το 2016 εξειδικεύτηκε στο Λονδίνο, στην Ρεφλεξολογία Γονιμότητας (Reproflexology) από την βραβευμένη Barbara Scott. Αποτελεί εξειδικευμένη τεχνική   ρεφλεξολογίας για την αντιμετώπιση και βοήθεια ζευγαριών σε θέματα υπογονιμότητας, γυναικολογικών-ανδρολογικών προβλημάτων και προετοιμασία για εξωσωματική διαδικασία.
 • Το 2017 εκπαιδεύτηκε στο FMT (Foot Mobilisation Technique)  σε συνδιασμό με TAM tools που αποτελούν ειδικούς χειρισμού του άκρου πόδα για την αντιμετώπιση του hallux valgus (κότσια), σφυροδακτυλίας, χωρίς χειρουργική επέμβαση, πελματιαίας απονευρωσίτιδας και πολλών άλλων προβλημάτων, από τον παγκοσμίου φήμης Αυστραλό ποδίατρο Ted Jedynak.
 • Τον Δεκέμβριο 2017 εκπαιδεύτηκα πάνω στην Τριγωνική Δυναμική Ρεφλεξολογία της Ευγενίας Δούλβαρη. Η τεχνική αντιμετωπίζει αποτελεσματικά ψυχικά θέματα και βοηθάει στην διαχείριση μεταβάτικών σταδίων και σταθμών στην ζωή του ασθενή.
 • Μάρτιο 2018. Εκπαιδεύτηκε στην  Προσαρμοσμένη Αντανακλαστική Θεραπεία (Adapted Reflextherapy, AdRx) κάτω από την εξαιρετική Gunnel Berry.  H  τεχνική  έχει προέλθει από τη Ρεφλεξολογία και στηρίζεται στις αρχές της, αλλά εμβάθυνε με ιατρική προσέγγιση στην κατανόηση του χρόνιου ή οξέος πόνου που προέρχεται από τις δομές της σπονδυλικής στήλης.
  Κύριο πεδίο εφαρμογής της υπήρξε ο τραυματισμός δίκην μαστιγίου (whiplash injury).
 • Το 2018 ξεκίνησε την εκπαίδευσή στην ΝεύροΡεφλεξολογία (ΜΝΤ-NR) του Nico Pauly, η οποία ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019.  Η εκπαίδευση αφορά την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου που προκύπτει από προβλήματα νεύρων στις δομές της σπονδυλικής στήλης.
 • To 2019-2020  εκπαιδεύεται στην Συνδυαστική Ρεφλεξολογία με ειγήτρια την Κασσιανή Ντάλα. Το αντικείμενο αφορά τον συνδυασμό ρεφλεξολογίας με  βεντούζες,  Gua Sha, αιθέραιων ελαίων, βότανα και Παραδοσιακή Κινέζικης Ιατρικής για την υποστήριξη διαφόρων παθήσεων όπως πεπτικών δυσλειτουργιών, μυοσκελετικών πόνων  (αρθραλγίες, τενοντίτιδες, οσφυαλγίες, ραχιαλγίες κ.α), ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, διαχείριση στρες, άγχους, αϋπνίας  και κατάθλιψης.

Πέρα από τα παραπάνω έχει διδαχθεί ενεργειακή ρεφλεξολογία με την μέθοδο STIR ( Stress Trauma Imprint Removal) της Heinricke Bergman, η οποία βοηθά στον καθαρισμό και συντονισμό του ενεργειακού πεδίου μέσα από τα αντανακλαστικά των ενεργειακών κέντρων (chakras) στο πέλμα. Η μέθοδος αυτή βοηθά στην διαχείριση του άγχους, κρίσης πανικού και φέρνει τον δέκτη σε βαθιά χαλάρωση.

Στο ενδιάμεσο έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια ωτοβελονισμού, κορεάτικου βελονισμού στα χέρια, φυσιορρύθμισης, κινησιολογίας, Gua Sha  προσώπου και σώματος, ψυχολογία της διατροφής  και σωματικής ευφυΐας.

Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της στο EFT ( Emotional Freedom Technique) επίπεδα 1,2 και 3. Τεχνική για την άμεση ανακούφιση έως και βαθιά και οριστική αποφόρτιση επώδυνων και τοξικών συναισθημάτων, την επίλυση συναισθηματικών προβλημάτων, τη βελτίωση έως και θεραπεία σωματικών ενοχλήσεων και δυσλειτουργιών που συνδέονται ή επιβαρύνονται με συναισθηματικά φορτία, καθώς και την άρση περιοριστικών πεποιθήσεων και αποδυνάμωση αρνήτικών σκέψεων που προέρχονται από τα προσωπικά μας βιώματα.

Παρουσιάσεις:

 • 2015 Παρουσίαση της Ρεφλεξολογίας και της Ιριδολογίας  με συμμετοχή στην Alterscope Λάρισα ,σε συνεργασία με το  Κέντρο Ευεξίας και Εναλλακτικών Αγωγών.
 • 2016 Εθελοντική Σειρά Σεμιναρίων «Εισαγωγή στην Ρεφλεξολογία» στην Αγ. Τριάδα Νέων Επιβατών ( 5 Μηνιαίες συναντήσεις)
 • 2017  Ομιλία για την σημασία της Ιριδολογίας και της Ρεφλεξολογίας ( φεστιβάλ Πηνειού Λάρισα)
 • 2017 Εκπαίδευση «Foot Reflex Massage» για  Spa Personnel  για γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων μέσω ιδιωτικού φορέα.
 • 2017  Μάρτιος, Παρουσίαση με θέμα την «Οικογενειακή Ρεφλεξολογία» σε συνεργασία με την Ελισάβετ Παρθενιώτη και την Life Therapy Academy.
 • 2018  Εισαγωγή στην Ρεφλεξολογία,   εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Kapsis  Hotel Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του Δημήτρη Κατσουπάκη

Έχει μυηθεί στο REIKI USUI επίπεδο 2.

Η μεγάλη της αγάπη είναι  Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική  την οποία συνεχίζει να σπουδάζει παράλληλα. Καθώς και η  έρευνα για την εφαρμογή της ρεφλεξολογίας και του ηλεκτροβελονισμού σε  διάφορα προβλήματα ευεξίας.

ελα σημερα

Δικαιούσαι μια ώρα χαλάρωσης και ευεξίας